По-малко от месец до концерта на Елтън Джон в София

|

Сър Елтън ще пристигне в София на път от концерта си в Букурещ, за да продължи световното си турне под наслов „Rocket Man - The Greatest Hits Live”. Британският виртуозен пианист, който в края на март навърши завидните 63 години, и ненадминатият му бенд, с потвърденото участие на Дейви Джонстън (китара) и Найджъл Олсън (барабани), следват стриктно своя динамичен график с почти ежедневни концерти.
Музикантите споделят обаче, че се вълнуват най-много за онези участия, които, като това в България, ги срещат с публиката в дадена страна за първи път. И се радват да бъдат хедлайнери на подобен престижен музикален фестивал като „Арена Музика 2010”, чието девето издание ще бъде открито с концерта на Боб Дилън в зала 1 на НДК точно десет дни преди шоуто на сър Елтън в София. Съвсем скоро ще бъдат известни подробностите околко гостуването на големите звезди и какви са техните най-любопитни капризи околко организацията на посрещането им на наша територия.

Онези родни меломани, които до този момент не са се сдобили с билети за грандиозното шоу, разполагат само с няколко седмици да станат сигурна част от това безспорно незабравимо преживяване. Заветните пропуски, макар и в ограничени количества, са все още налични в мрежата на „Тикетпро” и неговите партньори на цени от 60 до 150 лв.
Не е тайна, че Елтън Джон е един от най-скъпо платените артисти на планетата. Добър пример за това е хонорарът, който американската телевизия FOX му предлага за участието му като жури в предстоящия десети сезон на „Music Idol” в САЩ. На бляскавото парти на списание „Тайм”, събрало преди седмица стоте най-влиятелни личности в света, Елтън и продуцентите на музикалното шоу са обсъждали сумата от над 22 млн. долара – такъв е хонорарът на напусналия „Music Idol” музикален съдия Саймън Коуъл, чието място Елтън Джон трябва да заеме в новия сезон на шоуто.

Дали числото 13 ще донесе късмет на сър Елтън Джон и неговия бенд, когато представянето им като световни музикални идоли ще бъде оценявано от страхотната българската публика, предстои да разберем съвсем скоро на столичния стадион „Локомотив”.


По материали на София Мюзик ЕнтърпрайсисКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *