Последен ден с музика и театър в Созопол

|
В последния ден от фестивала на изкуствата “Аполония”, на 10-и септември, в Созопол най-голямо място заемаше музиката.
В Археологическият музей учениците от майсторския клас на проф. Минчо Минчев изнесоха прекрасен концерт на световно ниво. Залата бе препълнена и дълго аплодираше всяко едно изпълнение. Тази година световноизвестният цигулар и педагог за петнадесети пореден път организира майсторски клас с участието на млади таланти от целия свят. Талантливите цигулари по традиция показват класата си по време на созополските дни на изкуствата.
Малко по-късно в Амфитеатъра ансамбъл “Филип Кутев” закри “Аполония 2006” със спектакъла “Всички пеят и танцуват”. Той отбелязва и 55-годишнината от създаването на известната танцова формация, чийто художествен ръководител сега е проф. Елена Куртева.
Музикалната вечер завърши с концерта на “JP3” – джаз трио с членове Живко Петров (пиано), Веселин Веселинов – Еко (контрабас) и Димитър Семов (ударни).
В читалище “Отец Паисий” Нов драматичен театър “Сълза и смях” показа пиесата от Едуард Олби “Кой се страхува от Virginia Woolf” с Ивайло Христов и Бойка Велкова в главните роли.
Тазгодишното издание на фестивала акцентира основно на театъра и музиката - с много силни постановки на театри от цялата страна и концерти на изпълнители от различни жанрове. Задължително е да се отбележи незименно високото ниво на камерните класически концерти в Археологическия музей.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *