Последни новини около концерта на Елтън Джон

|

След успешното начало на фестивала “Арена Музика 2010” с паметния концерт на Боб Дилън в Зала 1 на НДК, на 13 юни България ще посрещне за първи път световната поп икона сър Елтън Джон и неговия бенд. Вече са известни подробностите около подготовката на продукцията за голямото събитие.Построяването на култовата сцена ще започне 4 дни преди големия концерт - рано сутринта на 9 юни (четвъртък). В бекстейдж зоната по прецизирана схема ще бъдат разположени 25 тенти, където ще кипи усилен организационен труд. А отговорният екип, който ще се грижи за изпълняването на проекта за концерта до последния детайл, наброява 150 души! Продукцията на шоуто се побира в 30 тира и 20 автобуса: такъв е броят на превозните средства, с които пътува ценната екипировка за световното турне и до останалите дестинации с участия на поп иконата това лято. 4 от автобусите са за бенда. На разположение на сър Елтън Джон и неговите музиканти ще са и 2 супер луксозни лимузини BMW.


За приятния престой на звездата, непосредствено преди излизането му на сцена, ще бъдe обособен луксозен апартамент с 3 просторни помещения в бекстейдж зоната: лична гримьорна, стая за отдих и гардеробна. Подът на всяка от стаите трябва да бъде покрит с червен килим. Изрично упоменато е стаите да са снабдени с подходящ брой кокетни настолни лампи с воали и енергоспестяващи крушки, за да се избегне флоуресцентно осветление на тавана. А проектът на гардеробната е съобразен така, че безпроблемно да побере всички 20 куфара с ексцентричното сценично облекло на артиста.


Елтън ДжонНе по-малко интересени са изискванията на звездата относно неговата стая за отдих. Тя ще бъде обзаведена с разкошна дизайнерска колеция бели мебели, които съобразно личните вкусове на сър Елтън няма да бъдат с кожено покритие. Коя обаче е най-специалната вещ, разположена в будоарите на сър Елтън? Невероятно бяло кресло с кашмирени нишки във викториански стил, което музикантът купува миналата година и което неизменно пътува с него до всички дестинации от световното му турне! В своеобразния малък дворец на разположение на сър Елтън ще бъдат още: персонална телефонна линия за връзка с всички точки на света и 42-инчов плазмен телевизор със сателитна чиния с достъп до спортни канали. За личния комфорт на звездата ще допринасят и поисканите от него 4 двуметрови палмови растения и огромна квадратна ваза с микс от свежи цветя и бели декоративни камъчета на дъното. Любопитно е, че в букета не трябва да присъстват каквито и да е лилии, карамфили, хризантеми или маргаритки. Вазите в личната гримьорна на Елтън Джон ще са 7 на брой, всяка с по 7 рози: 2 бели и 5 червени, с еднаква дължина на дръжките и без листа. В личната гримьорна на бенда изискванията за цветята са по-скромни, но по желание на виртуозните музиканти на сър Елтън в стаята ще бъдат поставени пепелници и цяла огледална стена.


Съвсем скоро ще станат ясни и останалите подробсносити около пристигането на Елтън Джон и неговия екип от виртуози. Най-обсъждания поп концерт за 2010 г., повече от два часа вечни хитове, с които британската легенда ще се поклони на българската публика: подобно шоу просто не е за изпускане!


По материали на София Мюзик ЕнтърпрайсисКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *