Последни подробности преди началото на “Спирит ъф Бургас”

|
На пресконференция днес в Бургас организаторите на фестивала „Спирит ъф Бургас” обявиха подробности за фестивала. Михаил Куцев – Директор на общинско предприятие "Летен театър, фестивали и концерти” и Иван Вълков от DS Music разходиха журналистите из фестивалните територии, за да покажат строящите се сцени.
Планира се главната сцена да е готова до утре на обяд, почти изцяло е завършена Jack Daniel’s сцената, която тази година е втора по големина, останалите пет са в процес на изграждане.
До централната сцена, която се намира на мястото на миналогодишната Music Space, няма да има пряк достъп от входа. Организаторите са предвидили маршрут между сцените, започващ в дясно от главния вход с Блус&джаз сцената и завършващ на плажа. Там ще са разположени сцените „На тъмно”, “Jack Daniel’s”, “Go Dutch” и главната сцена, обърната към морето, за да се намали силата на звука за живущите наоколо.
Поради близостта на сцените, през първата фестивална вечер „На тъмно” ще прекъсне програмата си по време на изпълнението на Faith No More. Ако интересът към концерта на Fun Lovin’ Criminal също е голям, е възможно да има прекъсване и тогава.
От продажбите на билетите става ясно, че тази година фестивалът ще е два пъти по-посетен от миналата и акцентът пада на първата вечер – несъмнено заради концерта на американската петорка.
Около 2000 души екип, артисти и гости ще има всяка вечер на фестивала.
Къмпингът, предвиден за 5000 души, вече е приютил палатките, в които ще се настанят спечелилите от играта на Туборг. Като за първа година организаторите не очакват целият капацитет на мястото да бъде използван. Къмпинг зоната ще работи 24 часа.
Тази година все още напитките и храната на територията на феста ще се заплащат с хартиени и метални левчета, но плановете на организаторите са в близко бъдеще да се въведе системата с талони, широко използвана на фестивалите с огромна посещаемост и световна известност, която е много по-удобна и пести време.
Както миналата година, така и тази, организаторите на Spirit of Burgas пускат тъй наречените „късни билети”. Те ще важат за влизане на фестивала само след 1:00 ч. през нощта. Цената на билетите ще бъде 20 лв. и ще се продават само на входа на фестивала.
На сайта на фестивала вече е публикувана подробната програма с началните часове по всички сцени.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *