Последни поръчки в Бара на живота

|
На 21 февруари Театърът на българската армия представи премиерно „Последни поръчки” по мотиви от пиесата на английския драматург Джон Пристли.
Пиесата показва по един забавен начин с иронично намигване реакциите на обикновени хора поставени в нетипична ситуация, като третира изконните теми за живота и смъртта.
Добро впечатление прави младият екип, който стои зад проекта. Гост-режисьорът Надя Асенова прави впечатляващ дебют на Софийска сцена, след пет години работа в Габровския Драматичен Театър.
"Оригиналната пиеса на Пристли претърпя редакции и съавторство, за да достигне до публиката в сегашния си вид, за да бъде по-правдива в съвременната ситуация", казва Андреева.
Целият екип – режисьорката, актьорите и най-младите в екипа, Полина Кубратова и Огняна Серафимова, студенти специалност "Сценография" на НХА, - спомагат за преработване на пиесата, дописване на монолозите, за допълване на сценографията.
Много сполучлива е идеята пиесата да се постави на клуб-сцена „Максим”, която се превръща в естествена среда за действието, а близостта с актьорите ни кара да се чувстваме участници в пиесата.
Както винаги актьорският състав е на ниво, а музиката, написана специално от Дони, перфектно допълва и създава настроение в пиесата.
 

Снежана СимеоноваКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *