Потвърден е концертът на “Канзас” в България

|
"Канзас" - една от най-популярните групи на 70-те години ще дойде за своя първи концерт в България - на 23 юни 2008 г. в зала 1 на НДК, по покана на "Болкан Ентъртейнмънт" и Z-Rock.
Мащабното турне на легендарните музиканти започна в началото на януари и ще приключи есента, като премине през САЩ и Европа. У нас ще свирят Фил Еърт, Били Гриър, Рич Уилямс, Стийв Уолш и Дейвид Рагсдейл. Продажбата на билети за концерта стартира на 25 май (неделя). Те ще се продават на цени от 25 до 50 лв. в билетния център на НДК и на сайта на eventim.bg, както и на касите им в цялата страна, включително във верига магазини Germanos и супермаркети Пикадили.
Култовата рок банда банда "Канзас" е създадена в Топека, щата Канзас, през 1970 година. Основатели на групата са съучениците Кери Ливгрен (китари), Дейв Хоуп (бас) и Фил Еърт (барабани). През 1971 към тях се присъединява и цигуларят Роби Щайнхард и момчетата се кръщават "White Clover". Но след още една година отново се връщат към името "Канзас", когато в бандата влизат вокалистът/ кийбордист Стийв Уолш и китаристът Ричард Уилямс.
В този състав бандата прекарва ранните си години в неуморни турнета и желание да бъдат забелязани. Първият им едноименен запис е от 1974 г., а фен базата им расте толкова, че албумът им "Masque" от 1975 г. продава четвърт милион копия. През 1976 г. "Leftoverture" вече ги изстрелва в звездната галактика. От този албум, който достига до ТОП 5 за албуми и продава над 3 милиона копия, е смазващият хит "Carry On Wayward Son". Следващият албум "Point of Know Return" (1977 г.) е дори още по-успешен. От него излиза чудовищният хит "Dust in the Wind." Последният им студиен албум е от 2000 г. - "Somewhere to Elsewhere". В него бандата се събира отново в оригинален състав.
 

По материали на организаторитеКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *