“Походът на книгите” на финалната права

|
В началото на предстоящата седмица рицари в „Похода на книгите” ще бъдат водещата на новини по БНТ Геновева Радева – тя ще чете на 18 април, в детска градина „Магнолия” на ул. „Мизия” 6, в 10,30 ч., и Ида Даниел – режисьор, писател и сценарист на „Малкото голямо четене” по БНТ.
Ида ще чете в понеделник, в 49 ОДЗ в „Дианабад” от 15 часа.
На 18 април в „Походът на книгите” ще се включат и актрисата от Младежкия театър Ани Петрова, както и режисьорката Зорница София.
Ани Петрова ще се срещне с децата от 143 ОУ в кв. „Сухата река” от 14,20 ч., а Зорница София ще се върне в първото си училище - 112 ОУ на бул. „Дондуков” 60, в 14 ч. Тя ще посети часовете на няколко паралелки, по желание на учениците в училището.
Във вторник, на 19 април, щафетата поемат водещата от бТВ на предаването „В джаза в събота вечер” Вили Сечкова, певицата Йоанна (екс Дийп Зоун) и водещият на новини по БНТ Спас Кьосев.
Вили Сечкова ще гостува на малчуганите от ОДЗ 113 на ул. „Преспа” 3. По същото време ще започне и срещата на Спас Кьосев в ЦДГ 65.
В 15 часа Йоанна ще прочете любимата си приказка в класа на своята бивша класна в 38-о ОУ „Васил Априлов”.

В края на кампанията, напълно в духа на „Походът на книгите”, ще станат известни и тазгодишните носители на приза на Асоциация „Българска книга” – „Рицар на книгата”. Награждаването ще се състои на 20 април, сряда, от 17 ч. в Народната библиотека.
Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *