“Походът на книгите” с все по-вълнуващи срещи

|
От началото на седмицата „Походът на книгите” достига до все повече деца. Графикът на инициативата е все по-наситен и всеки ден в различни училища и детски градини ще се случват по няколко четения.
Стартът на втората седмица от кампанията в подкрепа на четенето ще бъде даден от актьора Евгени Будинов, който на 11 април ще зарадва учениците в 78-о СОУ „Христо Смирненски” в Банкя точно в 10,00 часа.
В 11,00 часа в понеделник специален гост на малчуганите от 1-во СОУ „Пенчо П. Славейков” ще бъде министърът по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев.
Следобедът на същия ден ще се превърне в празник за децата от 53 ЦДГ в ж.к. „Света Троица”, на които своите любими приказки и детски книжки ще четат председателят на СДС Мартин Димитров и актьорът Валентин Танев. Независимо един от друг и двамата посочиха 53 ЦДГ като градината, в която искат да прочетат избраните от тях произведения. Срещата с тях ще започне в 16,00 часа.

Във вторник на 12 април рицари в „Походът на книгите” ще бъдат Евгения Атанасова от БНТ и актьорът Ненчо Илчев от предаването „Комиците” по бТВ.
Ненчо Илчев ще изненада децата от 67-а ЦДГ на бул. „Братя Бъкстон” в 11:00 часа. Евгения Атанасова ще се срещне с децата в 38-о ОУ „Васил Априлов”. Тя ще влезе във втория час на малките любители на книгите в 14,20 ч.
„Походът на книгите” покорява сърцата!
 

По материали на организаторите


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *