По рок линията на Awake и Der Hunds

|
След мощното начало на „Тънка червена рок седмица 2” на 15 и 16 ноември, третият ден от фестивала продължи започнатото от Default, Booze Brothers, OverGame и Ювиги. А именно - да ни разтърси с огромна доза рок и да докаже, че в България се прави качествена рок музика от млади и талантливи музиканти.
 
Вечерта на 17 ноември в бар „Тънка червена рок линия” откриха познатите ни от редица фестивали като Спирит ъф Бургас, Рок в Рила, Exit`06, Аполония, Seattle Night и много други – група Awake.
Носителите на 3 награди на БГ радио през 2004 г. без излишно суетене и уводни думи за представяне като че ли ни „повлякоха” още с излизането си на сцената в своя свят на смесица от класическа рок музика и гръндж.
 


Групата изпълни голяма част от най-популярните си песни като „Plain Story”, „Violet” (спечелила първо място в класацията „Рок 40” на радио Z-Rock), „Little Bliss” и „Joke”. Освен авторските си парчета, те ни зарадваха и с кавъри като „Are You Gonna Be My Girl” на Jet. Последното им изпълнениe за вечерта беше единствената песен на български език за концерта – „За нея” (заснемането на клипа към песента е всъщност наградата от състезанието „БГ таланти”, в което взимат участие през 2004 г.).
Снимка © Мариан Маринов


Снимка © Мариан Маринов
 

Снимка © Мариан Маринов Втори поеха щафетата неслучайно сравняваните с Audioslave - Der Hunds. Историята на групата е и в голяма степен свързана с влиянието на Крис Корнел, а първият им албум излиза с помощта на барабаниста Желяз Желязов от Awake. Така приятелите, обединени не само от рок музиката, но и от социалната кауза „Срещу насилието”, заредиха и публиката със създалата се приятелска и искрено весела атмосфера.
Der Hunds също изсвириха някои от своите най-известни авторски парчета като „No Matter What We Do”, „Swang Song”, „Pathological” и „Mr Blister”, както и някои кавъри на друга сиатълска група - Soundgarden. Краят беше поставен именно с едно от техните парчета – „Show Me How To Live”.
Ако има за какво още да се надяваме – това е може би повече рок музика на български език. Защото няма нищо по-въздействащо и радващо за българските рок фенове от качествен саунд със „сиатълско” звучене и дълбоко докосващ текст на родния ти език!

„Тънка червена рок седмица” е възможност не само за утвърждаващите се на българската сцена музиканти. Това е една възможност и за почитателите на този стил – да срещнат повече таланти и да слушат повече хубава музика... на живо. И ако все още не сте посетили фестивала, имате последен шанса да го направите таз вечер, когато „в обятията си” ще ни посрещнат Soundfull и Йерихон.

Снимки © Мариан Маринов


Илияна ГеноваКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *