По следите на танго магията

|
С омагьосващ концерт на сръбският ансамбъл „Белтанго“ в зала „България“ на 19 май завърши цикълът Класик Джем 2006-2007, който се организира от Класик ФМ радио и УниКредит Булбанк.
„Белтанго“ е създаден през 1998 г. с призванието да представя на почитателите на музиката културата на тангото. Белградската формация е първият автентичен танго-оркестър на Балканите и е сред най-известните посветили се на тангото ансамбли в Европа. „Белтанго“ е единственият танго-оркестър от Европа, който е поканен от Министерството на културата в Буенос Айрес, за да се представи на най-престижния “Световен фестивал на тангото – Буенос Айрес 2007“. Всеки септември заедно с Белградската танго-асоциация, “Белтанго” са домакини на Международния фестивал на тангото в Белград.
Под страстните ритми на тангото в София танцуваха двойките Вероник и Тиери от Франция, Гизела Натоли и Густаво Росас от Аржентина, както и българите Чавдар и Дани от „SofiaTango“. Редувайки само музика и музика плюс танц, редувайки се и самите двойки в излизането си на сцената, кулминацията настъпи на първия бис, когато всички заедно танцуваха на страстните аржентински ритми...


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *