Празник на светлината

|

Сградата на Народния театър в четвъртък вечер ще бъде осветена


 
На 10 ноември, четвъртък, от 20 часа тържествено ще се включи художественото осветление на сградата на Народния театър в присъствието на официални лица, културни дейци и журналисти. Концерт ще изнесе Гвардейският оркестър на Българската армия. Илюминации ще ознаменуват събитието, което ще предшества медийния празник “Черноризец Храбър”. Идеята на Театъра е осъществена от Столична община, дирекция “Улично осветление” и Проекта “Красива София”.
Към сградата на Народния театър ще изпращат светлина над 50 металхалогенни прожектора със специална оптика, които са изключително икономични - общата им мощност е колкото разхода на ток на една готварска печка.
Водещият архитект в колектива “Алтроникс” Виолета Тонкова вече има няколко успешни проекта: Пантеона на възрожденците и Паметник на загиналите в сръбско-българската война в Русе, Етнографския музей в София, четири хотела в Слънчев бряг, административни и бизнес центрове. Предстои да се изгради осветлението и на Софийския университет. Народният театър е първият от поредицата духовни центрове, който в четвъртък ще “светне” и ще направи нощна София по-красива.
Ръководството на театъра кани всички столичани и гости на столицата да споделят този празник.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *