Празници на книгата за деца

|
На първи юни, Деня на детето, програмата на Празниците на книгата за деца бе изключително богата.
След представяне на детско хайку от Български хайку клуб, се състоя и премиерата на две книжки "Карнавал в гората" от Леда Милева и "Магарешки мечти" от Панчо Панчев, познат още и като дядо Пънч. За голямо съжаление Леда Милева не можа да присъства по здравословни причини и в нейната роля влезе "дядо бате Асен" - познатият на всички актьор Асен Кисимов.
Представяне на книги пред публика, състояща се предимно от малки деца, едва ли е лесна работа. Водещите четяха весели стихотворения и гатанки, на които малчуганите с ентусиазъм намираха отговорите. За съжаление, от оформения кът за рисуване често долитаха прекалено високи шумове, които изключително подразниха и прекъсваха рецитирането. Забележката на дядо Пънч към организаторите - следващата година детският кът да е изнесен навън, не е лишена от основание и здрав разум. Но, от друга страна, представянето на детски книжки пред малки деца, които трудно могат да бъдат задържани на едно място повече от 15 минути, изисква малко по-голяма толерантност.
При все тези техничесни смущения на края на премиерата всички си тръгнаха доволни и убедени, че днешните деца знаят отговора на всичко. Или поне на всички гатанки :)


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *