Предколедни дни на изкуствата в супермаркет Елемаг

|
На 6 декември в Арт-кафето на Супермаркет "Елемаг" в квартал Изгрев в София се проведе първата от поредица вечери, посветени на изкуствата. Събития ще има всеки вторник и четвъртък през целия месец декември.
Коледните дни на изкуствата се организират под патронажа на собственика на супермаркета Божидар Петракиев и писателя и главен редактор на в. "Нощен труд" Димитър Шумналиев. Активно участва в организирането и провеждането им известният бард и тв водещ Светослав Георгиев, както и сайт за нова българска художествена литература ХуЛите и виртуална библиотека Словото.
Първата вечер беше посветена на известния български поет с китара Славимир Генчев. Скоро се появи неговата трета стихосбирка "Цветоглед" със знака на Сдружение "Словото". Въпреки празничната никулденска вечер, в арт-кафето се събраха доста слушатели, които имаха възможност да чуят песни и стихове на Слави Генчев, както и различни истории, разказани от него и от Слави Георгиев, който беше и водещ на вечерта. Слави Генчев изпя свои по-стари песни, текстовете на които могат да се открият в първите му стихосбирки, и продължи със съвсем новите, които могат да се намерят в "Цветоглед". Редувани със стихотворения и глътки вино, песните привличаха посетителите в супермаркета, които спираха да послушат.
 
Останалата част от програмата на Коледните дни на изкуствата:
 
8 декември (четвъртък) - "Да послушаме блус" заедно с блус-китариста Георги Матев и поезията на Павлина Йосева
13 декември (вторник) - Представяне на сайтовете за литература на Сдружение "Словото" - ХуЛите и Словото
15 декември (четвъртък) - Борис Григоров - класическа китара и Светла Стайкова - поезия
20 декември (вторник) - Виолета Христова и Мая Дългъчева - поезия
22 декември (четвъртък) - Васил Сотиров - "Душата на компанията" - поезия
27 декември (вторник) - Балчо Балчев - поезия и Цветан Ценков - карикатури
29 декември (четвъртък) - Христо Караславов - поезия и песен
 


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *