Представяне на “В името на театъра”

|
На 5 юни в Народния театър бе представена книгата "В името на театъра" - дневниците на великолепната актриса Олга Кирчева, издание на "Обсидиан".
Всъщност книгата излиза миналата година и има своята премиера на Панаира на книгата. На тази в Народния театър присъстваха много театрални дейци, което на моменти превръщаше събитието в разказване на спомени за актрисата.
Накратко изданието представиха Кристин Василева, един от управителите на издателство "Обсидиан", и дъщерята на Олга Кирчева - Светла Фингова. Стана ясно, че издаването на дневниците е инициирано от Наско Киряков, а при оформлението за печат са оставени само тези части, в които няма нищо за актрисата, а само нейни собствени думи. Светла Фингова разказа как майка й слагала "бели листа във всяка роля, там описваше целия творчески процес. Най-големият й проблем са били режисьорите, с тях непрекъснато е била в конфликтни отношения. Тя не е предполагала, че това ще бъде издадено, това са лични дневници, които рисуват нейния портрет - не абсолютен, но много интересен".
Редакторът Владко Мурдаров изрази надежда, че някога бял свят ще видят и статиите й - портрети на колеги актьори.
Към изданието е включен и диск с нейни изпълнения на народни песни, част от които чухме по време на премиерата.
Извадки от дневниците четоха Йорданка Кузманова и Емил Стефанов. Йорданка Кузманова сподели: "По-страшна, хубава и искрена книга от актьор за актьорското майсторство не съм чела".
Татяна Лолова разказа много експресивно, емоционално и увлекателно свои спомени и прочете кратко слово за Олга Кирчева, наречено "Врабчето".
 

Книгата можете да закупите с намалениe от виртуална книжарница "Словото" .


 


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *