Представяне на “Демони” от Борис Роканов

|
На 30 март в Галерия "Кръг +" се състоя премиерата на романа "Демони" от Борис Роканов, издание на ИК "Жанет 45".
Това е първата книга от романовата поредица „Шейсет и четири хиляди деветстотин двайсет и осем“ на Борис Роканов.
Книгата бе накратко представена от Божана Апостолова, която дебело подчерта една нейна особеност - абсолютната липса на каквито и да било положителни образи в нея.
Литературната критичка Миглена Николчина говори по-пространно и репликира: "Може да няма положителни герои, но ефектът от книгата е фантастично положителен. Това е знаменита, много смешна книга, предизвикваща свободен, волен смях - смеха на свободен човек, а не типичният за нашата сатира жлъчен смях. Той разбива и помита всичко и ни кара да погледнем с оптимизъм и на това, което е било, и на това, което ще бъде."
Откъси от книгата прочете Ваня Щерева, а вечерта завърши с традиционно раздаване на автографи от автора.
 
За автора:
Борис Роканов е роден на 12.11.1961 г. в град Кюстендил.
Автор е на 4 поетични книги: “Предчувствия” (1989), “Моята игра” (1993), “От Б до Р” (1995) и “Стихотворения (1999); на две книги за деца: “Български народни приказки, прочетени от Борис Роканов” и “Старото барабанче”, на литературни анкети с Блага Димитрова и Екатерина Йосифова, както и на антологията “Стих и четка, един проект на Борис Роканов” (1997).
Автор на 12 изложби живопис (София, Пловдив, Варна и Бургас), на 4 арт-проекта, представени в НХГ – София, ГХГ – Пловдив, Празници на изкуствата “Аполония” и СБХ – София.
Носител на три национални литературни награди.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *