Представяне на романа УРОБОРОС от Иво Георгиев в Пловдив и София

|
Корица на книгатаИК "Жанет 45" представя романа УРОБОРОС от Иво Георгиев на 27 март 2013 (сряда) от 18,30 ч. в книжарница Хермес - централ, гр. Пловдив, ул. Патриарх Евтимий №12, ет. 2
представя: Ина Иванова
и на 28 март 2013 (четвъртък) от 18 ч. в Barista Coffee and More, гр. София, ул. Бачо Киро № 26–30
представя: Силвия Томова

Оформление: Румен Жеков
Редактор: Виктор Самуилов
Рецептата за страхотен роман според Иво Георгиев:
Разстилате сюжет на няколко пласта, между тях слагате плънка от тъга, ирония, смях, щипка ерес, чаена лъжичка абсурд, любов на вкус, поръсвате няколко истории за прасета, няколко безумни, но брилянтни скокове между XIV и XX век.
Слагате всичко това във фурната на Корсика да се опече.
С две думи - пълна щуротия. Но омагьосваща и ярка.
(Христо Карастоянов)

Има ли решение въпросът за времето? Мистерия ли е то, или границите, разделящи епохите, са само привидни, създадени, за да ни отдалечат от очевидните, понякога непоносимо лесни отговори. На тази, а и на други загадки се опитва да отговори романът на Иво Георгиев. Книгата е шеметна, но и ерудирана. Провокация, в която се преплитат средновековна ерес, любовна авантюра и екзотично пътешествие. "Уроборос" е роман, написан е майсторска лекота.
(Силвия Томова)

Иво Георгиев е автор на стихосбирките "В по-лошата половина на гората" (награда от "Южна пролет" в Хасково, 1999) и "От вътрешната страна на очакването" (2003), илюстрирана с негови рисунки на яйца и насекоми. През 2002 г. записва и издава албум с авторски песни - "грАДЪТ на сНЕЖНИЯ чоВЕК".
Стилът на разказите му в "Исус ми прати SMS" (2009) е определен от критиката като "магически иронизъм". Специално за представянето на книгата авторът създава арт-инсталацията "Кашонхендж".


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *