Представяне на Румен Спасов

|
На 7 февруари, както всеки първи понеделник от месеца, читалище "Николай Хайтов" в София събра почитателите на авторската песен. В традиционната рубрика "Поети с китара" поетът и организатор на сбирките Димитър Христов представи барда Румен Спасов.
Румен Спасов е роден в Панагюрище, завършил е българска филология и културология в Софийски университет, докторант към Философския факултет и е един от създателите на литературен кръг "Стрелец - 2", както и един от ръководителите на вестник "Аз Буки". По думите на Димитър Христов той е "един лиричен глас, отличава се с добра школовка в унивеситетски състав за старинна музика", но песните му никак не звучат старинно. Румен Спасов изпълнява изцяло свои авторски песни и песни по текстове на други поети с негова музика.
В някои от песните от концерта на Румен Спасов се включи и Кристиян Симеонов с неговата "вълшебна" флейта. Приятели, колеги и почитатели на барда, дошли въпреки студеното време, чуха също песни, които за пръв път се представят на сцена. След края на концерта Румен Спасов покани всички присъстващи на чашa вино.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *