Представяне на три книги на Словото в София

|
На 13 ноември в Барчето на бардовете се състоя столичната премиера на три дебютни стихосбирки.
Оживено на Павлина Каналиева (pafka), Когато ме докосваш... на Горица Петрова (Ranobudniche) и Римувам те, Живот! на Найден Найденов (hixxtam) са издания на Сдружение "Словото". За пръв път бяха представени пред публика на 3 септември в Созопол, а след това - и във Варна. Столичното представяне се състоя в нетрадиционната атмосфера на пицария "Жолио", по-известна като "Барчето на бардовете". Нетрадиционните представяния на трите книги явно са на път да се превърнат традиция, съдейки по досегашните премиери, за които "Словеса" писа подробно.
Горица Петрова. Снимка © Десислава ГенковаМартин Митов и Светла Стайкова представиха поетите и произведенията им в римувана реч. Общото между тримата автори е интернет - те публикуват свои произведения в ХуЛите, а може да ги намерите и на страницата на Словото. И за тримата това са първи самостоятелни книги. За разлика от първото представяне, този път те не се притесняваха толкова много и прочетоха свои стихове пред пълната с публика зала. За музикалното оформление се грижеше Радо Генчев - китара. След чудесната поезия на Павлина, Найден и Горица своебразният домакин на събитието - Слави Георгиев - представи издателката Биляна Сукурова. Собственичката на издателство "Пет звезди" е издала три поетични книги, и трите на "поети с китари". Поздрав за авторите на премиерните книги и за присъстващите в залата бяха последвалите песни на Светла Георгиева, Милена Очипалска, Гриша Трифонов, Славимир Генчев и Христо Караславов.
Вечерта продължи с раздаване на автографи и прерасна в непринуден рецитал на Поети с китари, включително и с участието на един от най-добрите български блускитаристи и бардове - Пламен Ставрев.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *