Представят филм за турнето на млади бургаски музиканти в Австрия и Словакия

|
На 19.10. 2009 г. (понеделник) от 18.00 часа в Куклен театър - Бургас ще бъде представен филм за турнето на младежка филхармония "Бургас" към Национално училище за музикално и сценично изкуство "Проф. Панчо Владигеров" в Братислава и Виена.
Турнето стана възможно с финансовото съдействие на Община Бургас, която осигури средства за транспорт.

Входът е свободен.

"Бургас - Виена 9/8" е филм на Национална телевизия "СКАТ". Младите музиканти бяха поканени в европейските столици да отбележат с концерти националния ни празник 3 март. В препълнени барокови зали в Австрия и Словакия младежите от Бургас изпълниха произведения от наши и чуждестранни автори с участието на солисти от България и Австрия.

Ръководители на турнето бяха преподавателката Юлия Манукян и директорът на училището Юлия Ненова. Диригент - Левон Манукян.

Филмът "Бургас - Виена 9/8" проследява всички етапи от турнето - пътя, забележителностите, концертите, отзивите на публиката. Заглавието е свързано с неравноделните размери на българските творби, които винаги завладяват чуждестранната публика.

Авторът Мартина Чачевска и операторът Пламен Паскалев са събрали в 30 минути емоциите на бургаските музиканти и красотата на Виена и Братислава. Ролята на водещ във филма играе ученикът Петко Ганев.

"Бургас - Виена - 9/8" е светъл музикален филм, изпълнен с усмивките на 33-мата оркестранти, тръгнали да покажат своя труд и талант с ясното съзнание, че така представят България.
 

По материали на Община БургасКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *