Предстои да излезе от печат фототипно издание на “Анини приказки”

|
Издателство "Про Бук" ще издаде като фототипно издание оригиналните "Анини приказки", написани през 1973 г. от Стефан Цанев, илюстрирани лично от Климент Денчев. Книгата се издава в тираж 7001 екземпляра – по един на всеки хиляден жител на 7-милионна България. Всеки екземпляр е номериран, което го прави колекционерска рядкост.

Издателство "Про Бук" ще приема предварителни заявки от държавни институции и частни бизнес структури, както и от физически лица, за закупуване и притежаване на определени номера от книгата.
Приемането на заявки ще започне от 09.05.2011 г. на имейла на издателството – probook@profilms.bg
Да не забравяме – първият по време е първи и по сила!

Първите 1000 екземпляра ще бъдат със специалната промоционална цена от 29.99 лв., с безплатна доставка в рамките на страната и заплащане при получаване на книгата.

Защо е любопитно?
Първият любопитен въпрос, който веднага възниква е: защо трябва да бъдат преиздавани тези приказки, след като преди близо 40 години вече са видели бял свят и оттогава има няколко различни издания?
Отговорът се намира в самия въпрос – защото вече почти 40 години тази книга продължава да бъде интересна на децата от различните поколения, да провокира тяхната фантазията и да остава неподвластна на времето.
Вторият любопитен въпрос е свързан с рисунките на незабравимия Климент Денчев – бате Климбо.
Актьорът-художник импровизирано е илюстрирал оригиналната книга за подарък на дъщерята на своя приятел Стефан Цанев, което я прави уникална и неповторима. Илюстрациите са напълно различни от тези, които познаваме от днешните софтуерно създадени анимационни филмчета и книжките с картинки. Съвсем просто е – в тези почти половин вековни рисунки има настроение. В тях живее усмивката на бате Климбо, слънцето на детското лято и смеха на блесналите детски очички.
За да разберем разликата - най-близката аналогия би била: разликата между сегашните супер продукции на Студио Уолт Дисни и познатия на всички ни Мики Маус, нарисуван от създателя на компанията за един уикенд във вилата на приятел. Сегашните продукции са бляскави и красиви, с многомилионни бюджети, но емблемата е непроменена, защото в нея живее част от душата на г-н Дисни.
По същия начин в новото колекционерско издание на „Анини приказки” има частица от душите на Стефан Цанев и Климент Денчев.
Всяка сряда издателството ще допълва и разширява информацията за събитията, съпътстващи появата на уникалното издание на „Анини приказки”.
Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *