Предстоят 180 минути с Ян Тиерсен и музикантите му

|
Френският музикален гений Ян Тиерсен ще бъде само броени часове у нас. Композиторът, който кара хората да плачат едновременно от меланхолия и радост ще пристигне в деня на концерта си в София – на 8 декември и ще отпътува веднага след него. Той ще свири два часа на сцената в зала „Универсиада”, а за шоуто му публиката ще бъде подготвена от най-новата германска сензация - Феликс Класен и Лукас Льонски.
Музикантите имат високи технически изисквания за озвучаването си и почти никакви претенции за приема си тук. Те отдават значение единствено и само на музиката. На сцената заедно с Ян Тиерсен ще бъдат още 7 души –инструменталисти и вокали. Както всички знаят, Тиерсен изпълнява сам голяма част своите композиции, като свири всички партии на всички инструменти – пиано, китари, цигулка, акордеон, мелодика. Албумът му ”Dust Lane” (прашен път), който той ще представи у нас, е записан от него партия по партия и после монтиран в студио. На концерти обаче той не успява да изсвири вичко сам (макар че се опитва!) – партнират му известни френски музиканти. Тиерсен не обича да бъде център на внимание извън сцената, не обича да говори за себе си. Предпочита музиката му да говори сама. Някои го определят като странен чудак и чешит други твърдят, че причината е в гениалността му. Може би затова той не планира да изсвири музиката, с която е най-популярен в света - от филма „Необикновената съдба на Амели Пулен”. Тя ще бъде включена само в бисовете.
За Тиерсен няма значение мястото, на което свири – престижна зала, клуб, стадион или катедрала. За него най-важно е вдъхновението от публиката и очакванията му са българските му почитатели да му го дадат.
Билети онлайн на: www.eventim.bg и www.ticketsbg.com и разпространителската мрежа – Office 1, магазини Пикадили, Германос, Ориндж Център, Мултирама, Техномаркет и Фотосинтезис и Билетния център на НДК.
 

По материали на BG Sound Stage

Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *