Предстоящ концерт на Депеш Мод в България

|
На 21 юни 2006 г. хедлайнери на петото юбилейно издание на “Арена Музика” ще са легендарните Депеш Мод.
Датата бе официално потвърдена от организаторите “София Мюзик Ентърпрайсис” и “Анимато Мюзик”.
Това е може би най-голямото музикално събитие за предстоящата година и със сигурност ще развълнува почитателите на групата, които до сега имаха възможност да гледат любимците си само на концерти в съседни държави.
За мащабите на артисти от такъв ранг цените на билетите, които ще са в продажба от 23 януари, са изненадващо ниски, а съизмеримо с условията в родината ни – приятно поносими. Първите 3000 са на промоционална цена от 25 лв, останалите ще бъдат по 30 лв, местата за седящи – по 40 лв, а във VIP – зоната - по 50. Освен в НДК и в магазини в големите градове, организаторите се надяват скоро билети да се продават и онлайн. Тези цени са възможни единствено благодарение на спонсорството на “Туборг” и “Вива Тел”.
Димитър Ковачев – Фънки обясни, че все още е рано за много подробности, но обеща концертът да е “невероятно изживяване”, в което едва ли някой се съмнява. Групата пристига със собствена апаратура и осветление, след последния си албум “Playing The Angel” бандата е в изключителна форма, а българската публика нееднократно се е доказала като една от най-всеотдайните. Концертът ще е на стадион “Локомотив”, който тази година бе сцена за едни други легенди – “Блек Сабат”.
Не се знае още кои ще са подгряващите групи, нито дали сред тях ще има български, и въпреки че от СМЕ уточниха, че ще направят всичко възможно родна формация да има уникалния шанс да излезе на една и съща сцена с “Депеш Мод”, то условието, разбира се е, групата да е на ниво, затова може да се очаква да дойде и от някоя от съседните ни страни.
“Депеш Мод” ще пристигнат у нас в рамките на световното си турне “Touring The Angel 2005 – 2006”. Станислава Армутлиева - Саня от EMI/Анимато Мюзик изрази дълбокото си огорчение, че дори този факт едва ли ще повиши много продажбите на лицензираното издание на диска на групата. Въпреки очакванията на организаторите за посещаемост на концерта от поне 25 000 – 30 000 души, продажбите на албума едва ли ще надхвърлят достигнатата до момента цифра от 2000 копия. Това, разбира се, не е съизмеримо с милионите, продадени из европейските страни, но не само поради икономическите условия в страната, а и поради културата и отношението на българския любител – меломан. Изключително емоционално Станислава Армутлиева говори за проблемите на музикалния бизнес в България и подчерта, че “Депеш Мод” нямат практиката да дават пресконференции преди концертите си, но “Анимато Мюзик” ще настоява за такава, за да могат посланията на групата да достигнат до феновете им тук.
Предвижда се избрани фенове да се срещнат с любимците си, като за целта ще се организират игри и томболи от различно естество.
На болния въпрос за влиянието на атмосферните условия върху изпълнението на групата, от СМЕ увериха, че сцената и всички съоръжения са достатъчно защитени и концерт ще се състои.
Иван Несторов – Амебата разкри някои подробности от осъществяването на концерт от подобен мащаб, като сподели, че СМЕ работи с “Clear Channel Entertainment” – промоутър от световен мащаб, на първо място в САЩ и на водещо място в Европа. Хонорарът на “Депеш Мод” остана тайна, но според организаторите е съизмерим с този на “Металика” през 1999 г.
Легендите на алтернативната музика и законодатели на ню уейв-а, които често биват определяни и като едно от големите имена в готик рока, имат зад гърба си над 25 години музикална кариера. Единадесетият студиен албум на групата е уникален с много неща, като например, че за пръв път освен Мартин Гор като текстописец се изявява и Дейвид Геън. Докато очакваме повече подробности около датата в София, горещо ви препоръчвам да се сдобиете (ако още не сте го направили) с “Playing The Angel”, за да разберете какво не бива да изпускате на 21 юни 2006-а.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *