Предстоящ концерт на Anvil

|
Канадските траш метъл легенди "Anvil" ще гостуват на 27 ноември в зала Христо Ботев, София, за концерт с подгряваща група "Phantom-X" (САЩ).
Проявата е част от европейското турне на групата и се организирана от NMA.
Anvil е една от канадските метъл групи с най-дълга история - основана е преди 30 години, а само между 1981 и 2005 година Anvil имат издадени 12 албума, сред които metal класики като "Metal On Metal" и "Forget In Fire". Предстои да излезе и 13-тия албум - "This is Thirteen". Стилово групата се характеризира със своето шумно и тежко спийд метъл звучене, което в настоящето се дължи както на двамата титулярни членове Стийв "Липс" Кудлоу (вокал/китара) и Роб Рейнър (барабани), така и на новите попълнения G5 (бас) и Айвън Хърд (китара).
Групата е основополагаща за спийд метал стила и заедно с Мetallica, Slayer и Megadeth допринася изключително много за популяризирането на thrash и speed metal музиката.
След повече от 23 години на път и тази година легендарната групата е предприела европейско турне, което ще стартира на 1 ноември в Милано и ще завърши два дни след концерта в България - в Гърция. Съпорт банда по време на цялото турне на Anvil ще бъдат американците Phantom-X.
Phantom-X са, противно на Anvil, група със съвсем кратка история, но с впечатляващ състав. Сформирана през 2004 година, в състава й влизат вокалът на Omen Кевин Гуучър, китаристът на TYR Ръсел Контрерас, Глен Малики от Strangers - бас и барабанистът Уейн Стоукли от FAME 15. Появата на първото CD на групата - "Rise of the Phantom", ще съвпадне със старта на турнето й с Anvil.
Освен американците Phantom-X още две групи ще подгряват канадската траш-метъл банда Anvil на концерта в България. В качеството си на съпорт на 27 ноември в зала Христо Ботев ще излязат българските метъли Chainsoul и The Revenge Project.
The Revenge Project се числят към представителите на мелодичния метъл. Бургаската група вече има един албум зад гърба си и сценичен опит от голям гиг - отново съпорт на друга световноизвестна група със стилистиката на Anvil - Sodom (2003 г.).
Chainsoul е съвсем млада група както като история (от 2004 г.), така и като средна възраст на тримата музиканти в състава й. Свири траш-метъл и все още няма издаден студиен албум.
Билети за събитието могат да се закупят от TicketStream и от магазините Бордшоп, Ориндж, Мюзик Фешън и На Тъмно.
 

По материали на Нова музикална агенцияКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *