Премиера-спектакъл на Петър Чухов

|
Необичайна премиера на новата книга на Петър Чухов направиха студентите от Театър- лаборатория @лма @лтер на 2 декември в Аулата на Софийския университет "Св. Климент Охридски".
Представянето на "По-скоро никога" всъщност беше спектакъл по нея, с режисьор Николай Георгиев. Наистина рядко (а може би никога досега) премиерата на една книга съвпада и с премиерата на театрална постановка по нея. Пространството в университета беше много ограничено, тъй като Петър Чухов е познат и любим автор на много почитатели на литературата и публиката беше повече отколкото залата може да поеме, но актьорите се представиха много добре. Направо блестящо. Сюреалистичните и неоекспресионистични театрални форми караха публиката да следи с интерес представлението. И сякаш не усетихме как мина времето. Лишихме се от традиционните представяние на литературните критици, които обикновено съпътстват премиери на книги и ни обясняват какво е искал да каже авторът. Но съм сигурен, че критиката няма да подмине новата книга на Петър Чухов. А на премиерата вместо да чуем думи за нея, видяхме и чухме самата книга.
Книгата "По-скоро никога" е издание на ИК "Жанет - 45".
 
Театър- лаборатория @лма @лтер ще представи отново "По-скоро никога" на 14 декември от 19 часа в Аулата на Софийския университет.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *