Премиера на “Вечерен звън” на Елена Вълкова

|
На 4 ноември в зала "Вяра" на Столичната градска библиотека се състоя премиерата на новата стихосбирка на Елена Вълкова "Вечерен звън".
Беше прочетено писмо от Валери Петров, а Христо Ганов, поет и критик, сподели свои мисли за книгата и авторката. "Вечерен звън" е своеобразен завършек на трилогията, посветена на живия Бог. "Мен ме впечатли точното виждане и познаване на природата на човека, проникновените й характеристики на неговото поведение и реакции при различни обстоятелства, взаимоотношенията между хората, както и връзката човек-природа, тяхната противоречивост и сложност, стопляни от човешка вяра, светло приятелство...", сподели Христо Ганов.
Авторката прочете подбрани стихове от новата стихосбирка, като между произведенията от отделните цикли на книгата се включваше и цигулар с откъси от музикални произведения. Рециталът си Елена Вълкова завърши със стихотворение, посветено на випуск 1974 от плевенската Математическа гимназия, на който тя е била учителка и който випуск е подкрепил издаването на "Вечерен звън".
Присъстваха много гости от Плевен, където авторката дълго време е работила като преподавател, общински съветник, обществен възпитател.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *