Премиера на “Кокали от остатъчната наличност”

|
На 25 септември в зала 9 на НДК се състоя премиерата на новата книга на писателя, художника и основателя на багонализма Николай Сарафов "Кокали от остатъчната наличност". Книгата е от поредицата "Странници" на издателско ателие Аб. Водещ на вечерта беше Анго Боянов (издател на книгата), придружаван от редовните си музиканти, само че сега не беше квартет, а струнно трио.
За книгата, автора и багонализма говориха Едвин Сугарев (който постави нещата на академична основа), Иво Драганов и Панчо Цанков. Емил Калев изпълни на китара "багомолитва от XIV век", а композиторът и пианист Красимир Милетков изпълни на пиано две парчета - "багосюитата" "Бациликус Булгарикус" и "Песен за вехтошаря".
Още от заглавието си личи, че книгата не е обикновена. Взаимното проникване на изображение и текст издава художника-автор. А кокалите - по тях може да се реконструира състоянието на един организъм. По книгата - състоянието на багонализма сега.
Какво е багонализъм? Преди всичко средство за оцеляване. Повече можете да научите от книгата, а ако не можете да я намерите - от откъсите в "Литературен вестник".


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *