Премиера на “Майките” на Теодора Димова

|
На 2 юни в галерия “Кръг+” се състоя официалната премиера на новия роман на Теодора Димова.
“Майките” е един от носителите на наградата за нов български роман на фондация “Развитие” за миналата година. Представянето на трите наградени романи се състоя на 26 май (вижте репортажа ни), но отсъствието на Теодора Димова тогава наложи днешната премиера. И за добро – така почитателите на авторката имахме възможност да отделим специално внимание на любимата ни драматуржка, вече и сериозна белетристка с този неин втори роман.
Книгата представи проф. Елка Константинова. Изключително интересна като сюжет и като вложени психологически наблюдения – така нарече проф. Константинова романа “Майките”, след което пространно анализира и разказа цялата книга.
Актрисата Петя Силянова прочете кратък откъс от книгата.
Теодора Димова благодари на редактора на романа Георги Господинов, на Дамян Дамянов – художник на корицата, на Даниела Манолова – коректор на книгата. Всички тези хора не са споменати в книгата, за сметка на това в издателското каре има име на човек, който няма нищо общо с изданието.
Надяваме се скоро “Майките” на Теодора Димова да се появи и на книжния пазар, защото това е един много силен и интересен роман, който си струва да бъде четен и препрочитан.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *