Премиера на новата книга на Ваня Щерева

|
На 3. юни във фоайето на Модерен театър бе представена новата книга на Ваня Щерева "Татко, аз и ангелът".
Премиерата премина много стегнато, предимно в четене на откъси от книгата и изпълнения на оркестъра за стари градски песни "Гамринус". Първият откъс бе прочетен от Касиел Ноа Ашер, според която Ваня е надминала вече и Ерика Джонг (самата авторка репликира, че няма представа коя е въпросната писатела).
Следващите три откъса бяха прочетени от певицата, като последният не бе завършен докрай поради особеното виждане на оркестър "Гамбринус" кога да се включи с изпълнение на предвидените песни.
Лаконично Ваня Щерева определи книгата си като разказ за "отношенията аз като дъщеря и аз като майка" и по настояване на редакторката си прочете най-комерсиалното изречение в романа: "Бях перфектната съпруга: готвех, чистех и правех секс колкото се поискаше от мен".
За финал редакторката на "Татко, аз и ангелът" разказа историята на създаването на книгата, предшествана от 57 страници от "най-отвратителната не-литература", които Ваня се наложило да загърби и да започне отново. "Истинската форма на книгата е "точка на обичане". Това е различната книга на Ваня Щерева", сподели редакторката й.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *