Премиера на Петър Делчев

|
На 16 февруари в Пиано-бар "Ретро" на Парк-хотел "Витоша" в София се състоя премиерата на дебютната стихосбирка на Петър Делчев "Луд за обичане".
Според критиката, "озъбен или нежен, скандален или мъдър, авторът е събрал в книгата си един истински, реален живот. Не онзи с помпозните думи и красивите панделки, а този - истинският, такъв, какъвто е. И макар че уж го познаваме, ще бъдем искрено изненадани от оригиналния и дълбок поглед на Петър Делчев".
Авторът публикува произведенията си в сайта за нова българска литература ХуЛите под псевдонима k2. Повечето присъстващи бяха съмишленици и почитатели от същия сайт. Новият председател на Сдружение "Словото" Светла Стайкова, която е и редактор на "Луд за обичане", заедно с автора рецитираха стихове от новата книга, а мимът Михаел Велков уместно допълваше четенето с изпълненията си. Не се размина и критиката - Христина Петрова (в ХуЛите известна като estela41) прочете свой текст за Петър Делчев, за неговата поезия и проза. А Борислава Танева (Persa) изпълни някои пиеси на пиано.
След официалната част (много добре подготвена и изпълнена) гостите на премиерата се отдадоха на танци, пиене на вина и събиране на автографи.
"Луд за обичане" е издание на Сдружение "Словото" и може да бъде поръчана и закупена от виртуалната му книжарница. Книгата е с много добро оформление (дело на фирма ПолиТех) и илюстрации на водещи фотографи от ФотоФорум.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *