Премиера на Светлана Йонкова

|
На 16 януари в читалище "Николай Хайтов" в София своята нова стихосбирка "Послание" представи поета с китара Светлана Йонкова.
Представянето бе открито от поета и бард Димитър Христов, който е и редактор на стихосбирката.
Светлана Йонкова е родена през 1958 г. в София. Завършила е руска филология в Софийски университет "Св. Климент Охридски" и повече от 20 години преподава руски и български език в различни училища. Тя изпълнява песни по свои текстове и музика с акомпанимент на китара. Сред наградите, които е печелила като поет с китара са наградата на Съюза на българските писатели на Софийските вечери на авторската песен през 2004 г. и награда на Съюза на артистите на фестивала на бардовете в Казанлък през 2005 г. Автор е на стихосбирките "Подводни скали", "Всички слушайте", "Тротоарни песни". "Послание" е четвъртата й поетична книга.
По време на представянето Светлана Йонкова редуваше стихове и песни, вкючени в книгата. Почти пълната зала на читалището се изпълни и с нейния плътен и дълбок глас, а много често слушателите оставаха притихнали пред силата на думите й. Дълбоко човешка е нейната поезия и често със социална насоченост, засягаща проблемите на днешното общество.
Димитър Христов завърши представянето като изказа надежда, че след подобна поезия всички са станали поне малко по-добри.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *