Премиера на Тодор Янкулов

|
В 12 ноември 2005 г. в читалище “Г. С. Раковски” в столичния квартал “Лозенец” известният бард и актьор Тодор Янкулов, подпомогнат от съпругата си Зорница Попова, представи пред най-добрите си приятели и верни фенове своя първи диск “Пробуждане”.
Дискът съдържа 8 от най-известните песни на многостранния талант, който е още режисьор, вокалист в хора за старинна музика “Аква делия”, ръководител на детска театрална школа и създател на множество пиеси и театрални постановки, печелил е множество български и международни награди.
В записите участват китаристът Ангел Димитров и обоистът Минко Ламбов, което допринася изключително за професионалното звучене на продукта, с който би се гордял всеки от днешните поети с китара.
“В общността на поетите с китара и на фона на многото кахърни или хумористични песни, Тодор Янкулов привнесе оптимизъм и светлина, а когато пее в дует със Зорница, светлината на техните изпълнения се разнася още по-надалеч”, каза при представянето водещият на вечерта Гриша Трифонов.
“Тошко е автор на стиховете и музиката на песните, които изпълнява, така че по определение е истински поет с китара. Той влезе в общността ни с летящ старт още при първото си участие в наша проява – на Бардфеста в Ловеч през 2002 г., откъдето си тръгна с Голямата награда на Община Ловеч”, допълни Славимир Генчев.
Зорница и Тодор изпълниха 15 песни, включително и песните от представения албум.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *