Приказки за подарък на чувствителни хора

|
ИК "Бард" представя "Приказки за подарък на чувствителни хора" от аржентинския автор Енрике Марискал. „Приказките” са убежище за душата на онези хора, които са интелигентни и улавят истината; оригинални и плават през живота със собствен стил; и чувствителни, защото изграждат взаимоотношения с открито сърце.

В своите увлекателни разкази Енрике Марискал описва склонността на съвременния човек да се отдалечава от истинските неща в живота, от любовта, и да потъва в отчуждение и материализъм. Авторът ни приканва да се замислим за любовта между хората и да открием магическото пространство, в което нашата чувствителност може да се прояви, освободена от фалш и социални маски. Пред нас се разкрива нов начин да решим проблемите, които живеят в душата и сърцето ни. Авторът ни дарява с вълшебни оръжия, така нужни в един свят, лишен от креативност и възвишеност. Разказите насочват към размисъл, учат ни как да обичаме живота.
Това не са обикновени разкази, те рисуват преживявания, представени така, че всяка една страница от тях докосва сърцето.
В традицията на Коелю и Букай разказите на Марискал са изпълнени с житейска мъдрост. В тях всеки може да открие себе си. "Ел Паис"

Енрике Марискал завършва философия, психология и педагогика в университета в Буенос Айрес.
Като преподавател осъществява мащабна дейност във всички нива на образователната система – бил е селски учител в изостанали региони, преподавател в държавен колеж в Буенос Айрес, професор и консултант в различни университети.
Също така е консултант към Световната здравна организация и специалист по планиране на човешките ресурси за ЮНЕСКО – Икономическата комисия за Латинска Америка и Карибския басейн.
Понастоящем провежда курсове, семинари и конференции за личностно развитие, работа в екип и креативност в големи организации.
Автор е на много книги, с които е успял да развълнува широката публика и да спечели верни читатели.
 

По материали на издателство "Бард"Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *