Приключи джаз фестът в Банско

|
Изненадващ дует на родната легенда Камелия Тодорова с холивудския любимец Джейми Дейвис закри международния джаз фестивал в Банско в четвъртък. Певицата остана до финала, въпреки че нейният концерт бе в началото на седмицата, а симпатиите между шоколадовия баритон и българката проличаха още при първата им среща.

Концертът на Джейми Дейвис препълни площада в Банско, а след като той гушна Камелия на сцената, публиката изригна. Двете звезди станаха съседи във ВИП-апартаментите на 5-ия етаж в хотел "Лъки Банско". В новата и най-модерна за Банско конферентна зала на хотела се прожектираха и музикалните филми за легендите на джаза с кратки лекции от Тома Спространов.

Тазгодишното издание на фестивала се отличаваше и с една истинска перла в короната - роялът “Бьозендорфер”. Инструментът се появи в Банско благодарение на големия български джазмен пианистът Марио Станчев, който повече от 30 години е сред най-големите джаз изпълнители на Франция и лице на “Бьозендорфер”. Фирмата "Лион Мюзик" изпрати ценното пиано, на стойност 90 хил. евро, заедно с производителя Ив Дюга. На пресконференция по време на феста Ив Дюга сподели любопитни подробности от света на луксозните рояли. Очаквайте скоро в "Словеса" подробно интервю!


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *