Приключи конкурсът “Алтерика”

|
На 26 март в хотел "Дарлинг" в кв. Драгалевци се състоя тържественото награждаване на отличените в конкурса за поетичен дебют "Алтерика".
Конкурсът е организиран от Национално сдружение "Алтер-Натива" по Програма за младежки дейности 2004-2005 г. с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта.
Г-н Петко Дюлгеров (директор на Дирекция "Младеж" в Министерството) поднесе приветствия на участниците и организаторите. За целите на програмата, по която са отпуснати средствата за конкурса той каза: "Тази програма има няколко основни цели - да съхрани, да запази и да развие способностите и таланта на младите хора в България."
Асен Ненов и Алекс Ненов представиха дейността на Сдружение "Алтер-Натива", а проф. Елка Константинова поздрави участниците в конкурса и похвали техните творби.
Резултатите от конкурса обявяваше Ивалина Иванова, а наградите и грамотите връчваше Асен Ненов. В конкурса са участвали 25 човека, което на пръв поглед изглежда малко, но предвид строгите изисквания към участниците (да са на възраст до 25 г., да не са били издавани в монографии или поетични сборници и т.н.) хич не са малко. Творбите са оценявани от проф. Елка Константинова и поетесата Лена Левчева.
Победителката в конкурса Деница Йотова чете свои стихове. Снимка © Мартин МитовПоощрения получиха Анна Кошничарова, Мирослав Христов, Адриан Савов и Бисерка Маркова. Освен грамотите, те получиха като награда и книги, издадени от Сдружение "Словото". С трета награда бяха отличени Георги Савчев, Ванина Иванова, Бисер Алеков и Красимира Джисова. На второ място са класирани Донка Дончева, Калоян Кирилов и Мария Бакърджиева. Първа награда получи Деница Йотова, 14-годишна ученичка от София.
Произведенията на дванадесетте отличени участници в конкурса са издадени и в специална антология.
След връчването на наградите се премина към четене и обсъждане на произведенията. Присъстващите гости - писателят Павел Павлов, поетът Иван Камбуров и поетесата Таня Богданова също коментираха отличените стихотворения и рецитираха свои.
Разговорите за поезия продължиха и на коктейла, с който приключи официалната част от награждаването в конкурса.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *