Приключи конкурсът за есе на тема “Неиздаваната Книга на българските будители”

|
В конкурсът участваха общо 55 творби, участниците са от цялата страна, на възраст до 35 години. Тъй като журито не е могло да се спре на един победител, първата награда беше разделена на две и така се получиха три равностойни втори награди. Журито се състоеше от Антон Дончев - председател, Антоанета Войникова, Димитър Шумналиев, Дончо Цончев, Иван Гранитски, Йордан Евтимов, Любомир Левчев, Марин Бодаков и Петър Първанов.
Поетът и издател Иван Гранитски прочете специално есе на шефа на журито Антон Дончев (есето не е участвало в конкурса), тъй като самият Антон Дончев в момента е в Париж. Естествено, Гранитски не пропусна да направи реклама на издателство "Захари Стоянов" и да напомни за 17-те издания на "Време разделно" в общ тираж 735 000 екземпляра, но на любимото дете на Партията това му е простено.
Артистите Гергана Тодева и Ангел Ангелов от театрален колеж "Любен Гройс" четоха откъси от отличените есета.
Трите втори награди (специална грамота в рамка плюс хиляда лева и книга с подбраните есета) са съответно за Светлозар Колев Стоянов, Павел Чавдаров Цветков и Ани Васева.
Трета награда (специална грамота в рамка плюс петстотин лева и книга с подбраните есета) получава Юлия Здравкова Йорданова.
Другите избраници, включени в сборника с есета "Книга за българските будители" (издание на НДК и ИК "Труд") са: Адриан Банев, Александър Иванов, Александър Манев, Биляна Курташева, Георги Стаматов, Емилиян Петков, Здравко Дунов, Катя Стоилова, Мариана Иванова, Момчил Цонев, Пламена Минчева, Росен Добринов, Христо Митов, Цветелина Лалова, Яница Радева.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *