Приключи конкурсът за кратък разказ на издателство “Балкани” и ОББ

|
Конкурсът за кратък разказ на съвременна тема по интернет за български писатели от страната и чужбина започна на 1 април 2009 г. и продължи до 30 септември 2009 г. Той стана част от проекта на Обединена българска банка „Любим литературен герой”. Свои разкази изпратиха 211 участници.
Жури в състав - писателите Георги Мишев, Георги Гроздев и литературният критик проф. Симеон Янев отличи следните творби:

Първа награда не се присъжда.

Две втори награди по 800 лева:

Виктория Благоева, (София) “Госпожата и майсторът на мебели”

Емануил Видински, ( Бон) “Егон и тишината”

Трета награда от 500 лева:

Анна-Мария Иво Иванова, (Русе) “След теб, Остава”

Четири поощрения по 200 лева:

Александра Ингилизова, (Франкфурт) “Блок”

Владо Трифонов, (София) “Художникът”

Яница Радева, (Ямбол) “Арахнофобия”

Иван Сухиванов, (Бургас) “Тишина”

Наградените разкази се публикуват в бр.17/ 2009 на списание “Литературни Балкани”. Първите трима автори получават покана от “Балкани” да предоставят за публикуване ръкопис на своя нова книга.

Наградените разкази ще бъдат публикувани и на уеб сайта на конкурса „Любим литературен герой” на адрес www.lubimgeroi.net след излизането им в “Литературни Балкани”.

Поради големия интерес към конкурса се предвижда негово второ издание през 2010 година, за което ще бъде направена отделна обява.

Шейсет участници в конкурса са поканени на курс по творческо писане, организиран от издателство “Балкани”, като няма ограничение за участие и за всички останали желаещи. Очакваме ви на адрес: bg_balkani@abv.bg

Записването за курса по творческо писане започва от 10 ноември 2009 г. Повече подробности на тел. 02/ 9445039, 0899 3690515


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *