Програма на Future Shorts за април

|
В програмата One World Dreaming са включени филми като: култовия “Тeleglobal Dreamin`”, спечелил награда от фестивала SXSW; историята за мъчителната загуба на разсъдък в “Терминус“; разкрити фантазии в „Ще изчакам следващият“ и кризата на юношеството от “Не ме зарязвай у дома“. Незабравимата Кейт Буш с разказ за групата музиканти, който ще ви напомни как да пуснете на свобода собствените си мечти.

В програмата е включена анимацията “5 метра коридор” на режисьора Дим Ягодин - история за живота като случка и за Вселената като случка. Филмът е награден за най-добра анимация на София филм фест - наградите Sofia Short Challenge 2. Дим е роден в Москва, от 13 години живее и работи в България. Вдъхновява се от анимацията, защото тя му дава възможност да създаде абсолютно нов свят – различен. В момента работи в екип от четирима режисьори – двама българи, един хърватин и един германец в проект, който е базиран върху истински човешки истории – анимирана документалистика. Темата на проекта е Баща. “5 метра коридор” е вдъхновен от поезията на Дилян Еленков – текстът е написан специално за филма, а гласът е на Нино Гомес.

В априлската селекция са смесени още: комедиен разговор от грешки “Какво значи Virgin”, добавена изумително сложната верижна реакция във видеото на OK Go “This Too Shall Pass” – и се получава пълен набор от преживяванията, блясъка на мечтите и тъмните дълбини на въображението.

- - - - ПРОЖЕКЦИИ - - - -

*СОФИЯ*

22 април - Дом на Киното – 21:00

29 април - Дом на Киното – 21:00

29 април - Червената Къща – 19:30

* ПЛОВДИВ *

21 април - Клуб Сохо – 20:00

* ВАРНА *

29 април – Морско Казино – 21:00

* БУРГАС *

30 април – Бар Роял – 19:30

* РУСЕ *

29 април – Зала Русе - 18:30- - - - ФИЛМИ - - - -

Снимки / реж. Кейт Баркер и Андрес Розенде / САЩ

Седем любовни истории запечатлени в различни моменти от развитието им, започвайки от първата целувка стигаме до края на отношенията. Филмът, който се разгръща в продължение на един ден.

Не ме зарязвай у дома / реж. Дениел Арагайо / Бразилия

Тийнейджъри преживяват криза, когато виждат снимки от своите интимни моменти да се разпространяват в интернет.

5 метра коридор / реж. Дим Ягодин / България

История за живота като случка, за Вселената като случка. За безкрайността в своята измеримост. За любовта, за раздялата, за сътворението, за саморазрушението. За крачката, от която започва пътуването. За петте клаустрофобични метра до вратата.

Teleglobal Dreamin’/ реж. Ерик Фланаган / Сингапур

Филипинка, работеща в кол-център, решава да разходи своя американски обучител извън града. Това предизвиква поредица от събития с неочаквани последици.

Ще изчакам следващият / реж. Филипе Орейнди / Франция
В търсенето на любовта, един самотник се обръща към поезията в метрото.

Терминус / реж. Тревър Карвууд / Канада

Една мъчителна и своевремено красива история за загуба на разсъдък.

Кейт Буш – Музиката е от значение / реж. Елиът Диър / Англия

Кейт Буш си остава енигматична, истинска и обречена на своето изкуство. Музиката й позволява да сподели емоциите си и да даде глас на мечтите си.

Какво значи „Virgin“ / реж. Майкъл Девиес / Англия

Понякога малките въпроси се нуждаят от големи отговори.

Ok Go - This Too Shall Pass / реж. Джеймс Фрост, OK Go и Syyn Labs / САЩ

Едно камионче - играчка бута плочките от домино... Следва удивително сложна и невероятно забавна верижна реакция.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *