Продължение на “Пътеводител на галактическия стопаджия” излиза през януари

|
В началото на месец януари ИК "Бард" ще издаде официалното продължение на "Пътеводител на галактическия стопаджия", озаглавено "И още нещо..." от Оуън Колфър, което излиза в чест на трийсетгодишнината от първото издание на Дъглас Адамс.
Шеста част (от общо три) на „Пътеводител на галактическия стопаджия” от Дъглас Адамс - eдин англичанин продължава да броди през пространство и време в търсене на чаша хубав чай...

Случайната връзка между Артър Дент и забележителната книга „Пътеводител на галактическия стопаджия” не е съвсем лишена от инциденти.

Артър е пребродил нашир, надлъж и надълбоко знайния и незнайния космос. Препъвал се е напред и назад във времето. Бил е взривяван, възстановяван, жестоко затварян, отвратително освобождаван и цветисто руган повече пъти, отколкото е необходимо. И, естествено, така и не е успял да проумее смисъла на живота, вселената и всичко останало.

Накрая обаче той най-сетне успява да се добере до родната си Земя. Но това не означава, че е избегнал съдбата си.

Шансовете му да се добере до чаша хубав чай се изпаряват заедно с океаните на планетата. Защото веднага щом пристига, той открива, че Земята ще бъде унищожена... за пореден път.

„И още нещо...” на Оуън Колфър е доста неочакваното, но добре дошло шесто продължение на трилогията „Пътеводител на галактическия стопаджия”. В тази книга ще срещнете цял пантеон безработни богове, любимия на всички президент на Галактиката, един влюбен зелен извънземен, плюс един вбесяващ компютър и поне едно голямо парче сирене.

Поредицата „Пътеводител на галактическия стопаджия” на Дъглас Адамс донесе много смях по целия свят.

Публикувана в чест на тридесетгодишнината от излизането на първата книга и за да представи най-смешната излизала поредица на новото поколение читатели, „И още нещо...” е веселото продължение на галактическите скитания на злополучния земен жител Артър Дент.

Дъглас Адамс винаги е искал да напише шеста книга от поредицата, но ненавременната му смърт през 2001 г. го лиши от тази възможност. Сега признатият хуморист и автор на бестселъри Оуън Колфър, автор на всепризнатия (и до голяма степен неразбран) антигерой Артемис Фоул, се заема отново да запрати Артър Дент и Форд Префект да се носят из пространството и времето.

Вселената е много голяма и на непредпазливия може да се случи – и обикновено се случва – почти всичко. Грабвайте си хавлията и се впускайте в приключението.

„Бурята вече определено бе стихнала и доскорошните гръмотевици мърмореха зад по-отдалечените хълмове като човек, който казва „И още нещо...” двайсет минути след като е изгубил спора.”
Дъглас Адамс
Цена 21.90 лв., твърди корици, 336 стр.
 

По материали на ИК "Бард"Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *