“Пролетен базар на книгата” 2010 е най-посещаваният досега

|
Настоящото издание на “Пролетния базар на книгата” е най-посещаваното досега. Жестът на Асоциация “Българска книга” - свободният достъп без входен билет, е привлякъл повече посетители от всеки друг път.
Издателите споделят също, че тази година любителите на четенето купуват повече книги. Причината се крие в изключително привлекателните отстъпки, които позволяват на книгоманите да си тръгнат от изложението с повече интересни заглавия. “Пролетният базар на книгата” ще продължи до 30 май. Царството на книгите в момента се намира на третия етаж в НДК.

В оставащите дни посетителите могат да се посветят и на събитията от културната програма на базара, които ще се състоят на Мраморното фоайе:
 
петък 28.05.2010
17-18 ч. – изд. „Егмонт”
Представяне на втората книга от поредицата „Пърси Джаксън и боговете на Олимп” – „Морето на чудовищата”. Автор - Рик Риърдън, известен в България като автор на първата книга от поредицата „39 ключа”.

18-19 ч. – изд. „Летера”
Премиера на книгата „Какъвто трябваше да бъда“ от Георги Лозанов.
Представя Силвия Чолева.
 
събота
11-12 ч. – изд. „Сиела”
Представяне на романа „Виктория” от Сами Михел. Авторът гостува в България с любезното съдействие на посолството на Израел.
12-13 ч. – изд. „Заман”
Представяне на книгата “Прокълнатият от исляма ТЕРОР” от Ергюн Чапан. Представя - ген. лейт. проф. Стоян Андреев, председател на Центъра за стратегически изследвания и анализи. Специален гост на програмата ще е авторът.
13-14 ч. – изд. „Леге Артис”
Представяне на сборника с разкази „Всеки може да каже „аз” от австрийския писател Роберт Менасе. Превод - Елисавета Кузманова. Представя - МихаилНеделчев.
От 14.00 авторът ще раздава автографи на щанда на издателство „Леге Артис”.
15-16 ч. – изд. „Унискорп”
Модерна сръбска проза - Иво Андрич и Борислав Пекич
с участието на преводачите Жела Георгиева и Росанка Ляпова
и етногрупа „Оратница”.
17-18 ч. – изд. „Хермес”
Представяне на книгата "Двойното дъно на класиката: от Ботев и Вазов до Йовков и Далчев" - литературна критика от Йордан Ефтимов.
18-19 ч. – изд. „Летера”
Музикално-поетичен спектакъл по стихове от новата стихосбирка на Дамян П. Дамянов „Душа без покрив“. С участието на актьора Веселин Калановски, композитора Хайгашод Агасян и вокалните изпълнители Неделяна Христова, Преслава Кръстева, Мая Кръстева и Андон Василев – Анди. Представя - Елена Алекова.
11-13 ч. – изд. „Кръгозор” – събота
Графинята на детската литература Юлия Спиридонова-Юлка ще зарадва с автографи и усмивки всички посетители на щанда. ИК „Кръгозор” Ви очаква!
 

По материали на организаторитеКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *