Пролетното турне на Насекомикс започва от Пловдив на 1 април

|
Групата ще представи музиката от последния си албум в Пловдив, Русе, София и Люксембург

NasekomixНа 1 април Насекомикс стартират пролетното си турне, посветено на последния им албум „Великани и джуджета“. Първият концерт на групата ще бъде в Bee Bop Café в Пловдив този петък от 21 часа.

Началото на турнето им съвпада с премиерата на „Каръци“, който от 1 април тръгва по кината. Песента Middle Finger Class от новия албум на Насекомикс е част от саундтрака на филма на Ивайло Христов, а видеото към нея беше заснето от екипа на „Каръци“ и включва кадри от самия филм.

Следващият град, в който Рони и компания ще зарадват публиката, е Русе. Концертът им там е на 4 април от 21 часа в клуб Radio Station Hall, където преди години музикантите са гостували и още пазят страхотен спомен за срещата си с почитателите в дунавския град.

На 7 април групата се връща в София, за един задушевен концерт в Tell Me Bar, който също ще започне в 21 часа.

Предстоящите събития са посветени на музиката от албума на Насекомикс „Великани и джуджета“, който излезе през лятото на 2015 година. Голяма част от песните в него са записани на интересни природни места в България, които имат особен заряд и историите им са свързани с различни легенди или факти. Посланието, което Насекомикс кодират чрез тези записи сред природата, e свързано с нейната притегателна сила, която все по-рядко можем да усетим в забързаното си ежедневие. Затова Рони и момчетата от групата решават чрез музиката си да донесат природата в града и да доближат хората до енергията, която досегът с планината или морето ни носят.

RoniСлед трите концерта в България през май Насекомикс заминават за Люксембург, където ще представят албума си по покана на българския културен клуб „Гайда“. От години „Гайда“ се грижи за популяризирането на българската култура и изкуство в херцогството. Благодарение на екипа на клуба там вече са гостували някои от най-добрите ни театрални спектакли, както и множество музиканти, художници и артисти. Насекомикс ще свирят в едно от най-утвърдените места за културни срещи в Люксембург – Ancien Cinéma във Вианден. Концертът им там ще се състои на 27 май.

По материали на организаторитеКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *