Пълната програма на Главна сцена EXIT 2011

|
Остава по-малко от един месец до фестивала Exit, който традиционно се провежда на Петроварадинската крепост в Нови Сад. От 7 до 10 юли той ще представи над 600 изпълнители на повече от 20 сцени, като през тази година ще посрещне своя двумилионен посетител.
 

Пълна програма на Главна сцена за 2011 година:
7 юли:
Arcade Fire, Pulp, Bad Religion, Magnetic Man, Dygital Mystikz & SGT Pokes, Darkwood Dub, Atheist Rap.
 
8 юли:
M.I.A, Editors, Amadou & Mariam, S.A.R.S, Digital Soundboy Soundsystem, S.P.Y feat Stamina MC, Petrol.
 
9 юли:
Jamiroquai, Santigold, Jinx, DJ Muggs, Danny Byrd & MC Dynamite
 
10 юли:
Portishead, Grinderman, Big Audio Dynamite, Disciplin A Kitschme, David Rodigan, Caspa feat MC Rod Azlan.
 
Последните добавени са Big Audio Dynamite, Amadou & Mariam, Disciplin A Kitschme, David Rodigan, Caspa и Dygital Mystikz & SGT Pokes.
Британците от Big Audio Dynamite, известни още като B.A.D., правят перфектната комбинация от пънк, реге и електронна музика, с вокали и китара - Mick Jones, фронтмен на Clash. Въпреки голямата пауза от четиринадесет години, която направиха, те се събраха отново през януари 2011 г., за да участват в няколко международни фестивала по целия свят.
Заедно с тях EXIT има честта да бъде домакин на големите имена на световната музикална сцена Amadou & Mariam, афро-блус дует, известни като "сляпата двойка от Мали”. С нетипичния си подход към музиката те съчетават рок енд рол китари, сирийски цигулки, кубински тромпети, индиански ударни инструменти, характерни за етническа група Dogona от Мали.

С Jinx, Darkwood dub and S.A.R.S., откривайки Главната сцена, хедлайнери ще бъдат и още една група, изключително важна за развитието на местната музикална сцена - Disciplin A Kitschme. Експлозивна комбинация от фънк ритми с пънк нотка, енергични вокали и текстове, които има какво да кажат. Те ще представят новия си албум на публиката на Exit, който ще бъде издаден от лейбъла Exit към края на този месец.
Програмата After 2 на Главната сцена представя още трима големи изпълнители. David Rodigan е британски радио DJ, известен със страстта си към ямайската култура и реге музика, провъзгласен от тази страна за безспорен промоутър на ямайската музикална сцена.
Тези, които не са любители на регето, ще бъдат по-доволни от появата на две дъбстеп величия. Caspa днес е синоним на ъндърграунд дъбстеп, а продуцентското дъбстеп дуо Digital Mystikz идват с MC SGT Pokes.
По думите на Драган Амброзич, програмен мениджър на Главаната сцена, "Връщайки се към корените на алтернативната музика, програмата на Главната сцена на Exit иска да заеме ясна позиция по отношение на новите социални проблеми в страната ни, която благодарение на нашите минимални усилия необратимо се превръща в пълноправна част на света. „Най-накрая" биха казали някои.
Всички, които желаят да станат част от Exit festival 2011 могат да поръчат своите билети в мрежата за продажба на Ticket Pro или онлайн на: www.ticketpro.bg
 

По материали на Вирджиния рекърдс
Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *