Пътната карта на Оля Стоянова

|
На 20 ноември в Унгарския културен институт новата стихосбирка на на Оля Стоянова "Пътна карта" намери пресечната си точка и със софийската публика. Книгата е издадена като награда за първо място в литературния конкурс, организиран от Младежки дом, Русе и в. Литературен вестник.
Идеята на представянето беше свързана с прожекция на филм по тази стихосбирка, но технически проблеми забавиха това и докато публиката чакаше, Николай Бойков разказа за русенската премиера на "Пътна карта" и изпя една унгарска песен на унгарски и български. Макар и без звук, успяхме да видим и филма. Много хубав, добре направен, но наистина ако беше озвучен щеше да е по-добре. Стиховете на Оля Стоянова на пръв поглед могат да се нарекат "репортажна поезия", предизвикват у читателя представата за истински гледки, които ние сякаш виждаме на снимка или филм. И си струва да видим. Новата книга сякаш е продължение на
"Фотографии" и "Проза", предишните две стихосбирки на авторката и трите сякаш образуват една трилогия.
След прожекцията Оля Стоянова прочете някои свои стихове. Дьорд Сонди и Пламен Дойнов (редактор на стихосбирката) казаха хубави думи за авторката и новата книга и с това официалната част приключи. Последва раздаването на автографи, а ние се надяваме скоро да видим новата книга и в "Словото".


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *