Пътуване към ерата на суинга в компанията на Сентиментал Суингърс, Михаил Йосифов Секстет и Дъ Смъглърс Кълектив

|
На 19 февруари София Лайв Клуб ще се разлюлее от изключителните изпълнения на Сентиментал Суингърс (Рони от Насекомикс, Деси от Фючър Шок и Вера), Михаил Йосифов Секстет и диджеите от Дъ Смъглърс Кълектив.
Знаменателното събитие под мотото СОФИЯ СУИНГ СИТИ е най-подходящият избор:

* Ако обичате суинга и джаза;
* Ако обичате роклите с деколтета, чорапите с ръб, червените устни;
* Ако обичате да се смеете, да танцувате, да се забавлявате;
* Ако обичате кадилаците, Дюк Елингтън, Елла Фицджералд, “ром и кока кола”.
Шоуто започва точно в 22:00 ч. Музикантите предупреждават, че това е покана за вълнуващо пътуване назад към ерата на суинга, за което са ви необходими само удобни обувки, много усмивки и добро настроение. Билетът за това преживяване, което ще пренесе всички присъстващи в първата половина на 20 век, в атмосферата на легендарните американски клубове с красиви жени, изискани цигарета и нестихващи танци, е 10 лв.

С това шеметно представяне на новия си проект, Сентиментал Суингърс и Михаил Йосифов Секстет ще сложат началото на поредица от концерти и суинг нощи, изпълнени с много хубава музика, танци и щастливи лица в клубовете на България.

На борда на София Суинг Сити на 19 февруари ще се качат:

СЕНТИМЕНТАЛ СУИНГЪРС
Те обичат лудо 30-те, 40-те, 50-те години!
Музиката, киното, стила от тази епоха.
Високи токчета, къдрици, корсети и... червени целувки.
Те са три - Рони, Деси, Вера.
Те са винтидж, очарователни, секси.
И ще ви накарат да танцувате върху пленителни джази ритми.
Гласовете им са трептящ, пламенен, чувствителен почит към Елла, Джозефин, Марлене...
Те са: Сентиментал Суингърс
 

 
Михаил Йосифов Секстет:
Секстетът е модерна джаз формация, създадена в края на 2009 година от тромпетиста и композитор Михаил Йосифов – един от най-добрите съвременни български музиканти. Със своя секстет Мишо създава музика в компанията на още петима брилянтни музиканти, които оформят днешния образ на джаза в България - Атанас Хаджиев (тенор сакс), Велислав Стоянов (тромбон), Васил Спасов (пиано), Димитър Шанов (бас) и Димитър Димитров (ударни инструменти). Това, което прави секстетът на Мишо на сцената, е много повече от концерт: спектакъл, поднесен интелигентно и с чувство за хумор, който недвусмислено доказва, че джазът може да бъде интересен и достъпен начин за забавление.
 
Дъ Смъглърс Кълектив:
Суинг контрабандистите от Дъ Смъглърс Кълектив вече 4 години специализират в правенето на винтидж партита по света и у нас, като в сетовете си предлагат най-доброто от Swing, Rock’n’Roll и Rhythm&Blues музиката от 40-те години до днес. През изминалите две години те се превърнаха в неизменна част от нощния живот на София, подгряваха световноизвестните оркестри на Дюк Елингтън и Глен Милър и бяха част от множество фестивали, сред които и Spirit оf Burgas.
От екипажа на София Суинг Сити – приятно танцуване!Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *