Пътуване с джаз и мечти – новият проект Singin ‘n’ Swingin’ на Мира Кацарова

|


На 2 април Мира Кацарова ще даде начало на новия си концертен проект Singin ‘n’ Swingin’, който ще бъде представен на открити и закрити сцени в София, Пловдив и Варна, с поредица от 9 различни събития от април до юли. Съвпадението с едноименното й радиопредаване за вокален джаз не е случайно - в концертите Singin ‘n’ Swingin’ целта отново е среща с музиката на най-добрите имена от световната сцена, като този път тя е изпълнена на живо, с много любов от Мира Кацарова, Веселин Веселинов-Еко, Мирослав Турийски и Христо Йоцов.


Музикалната селекция на Singin ‘n’ Swingin’ е направена с изключително отношение и лично чувство. Тук са емблематичното “Smile” на Чарли Чаплин, мечтателното “Butterfly” на Хърби Хенкок, красивият и много магнетичен суинг на Коул Портър, самобитният и еклектичен блус на Хорас Силвър...

В сетлиста на Singin ‘n’ Swingin’ ще бъде включена и песен-закачка, чийто текст е написан на френски език от любимия на Мира Борис Виан, а по-късно е изпълнена от самия френски писател в компанията на Нюорлеански биг бенд. Тя се нарича Je bois systematiquement...” или “Пия систематично...”

Всички аранжименти са дело на музикантите в джаз триото, като някои от песните са аранжирани модернистично, а други следват романтичната линия  на класическото звучене.

И за да бъде още по-пълно удоволствието от срещите със Singin ‘n’ Swingin’ , Мира ще разказва интересни истории и факти за отделните изпълнения и техните автори, както и за всичко онова, което прави посланията на джаза толкова лични и в същото време универсално разбираеми.

В Singin ‘n’ Swingin’ черно-бялата естетика и сладката носталгия по отминалите златни години на джаза, от времето на американските задимени клубове и романтични нощи, ще се смеси с атмосферата на филмовата музика, с едни от най-открояващите се имена в съвременната джаз сцена и модерният прочит на емблематични пиеси.

Първият концерт от проекта Singin ‘n’ Swingin’ е на 2 април, от 20 часа в Sofia Live Club, а входът е свободен.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *