Рапърът Нана с два концерта в България

|
Остават броени дни до гостуването на един от най-популярните рап изпълнители на световната сцена - Nana, в столичния клуб "Jim Beam".
На 26 май, сряда, феновете на хип-хоп музиката, ще имат възможността да видят и чуят на живо известния изпълнител и диджей, прочул се в близкото минало с хитовите парчета – „Lonely” и „Remember the Time”. Рапърът идва за първи път в България и ще изнесе два концерта – на 24 май във Варна в клуб Xtravaganzza и на 26 май в столичния Jim Beam.
Звездата пристига у нас по покана на продуцента и промоутър Steve Maurice, които работи с имена като Jay-Z, Chris Brown, Usher, Lil Wayne, Rihanna, Stevie Wonder, Whitney Houston, Mariah Carey, Beyonce, Q-pid!. Заради извънредния интерес към Nana, от управата на столичния клуб Jim Beam информираха, че е добре да се направят предварителни резервации.

Нана Кваме Аброква, както е истинското име на певеца, е роден в Гана. В кариерата си използва псевдоимите Nanа и Darkman, като Nana не е истинско име, а владетелска титла в Гана. На 10-годишна възраст пристига с майка си и братята си в Хамбург и в началото на 90-те години на миналия век започва да се изявявя като диджей. Бързо става един от най-известните немски рап изпълнители, като популярността му идва в края на 90-те години с албумите "NANA – The Album" (1997), от който е сингълът "Lonely", и "Father" (1998).
Носител е на множество награди, като албумите му са продадени в милиони копия. Стилът му се определя като евро-рап, а текстовете на песните му са със социална насоченост. Песента му „Lonely” се превръща в тотален хит и е истински прецедент - в продължение на няколко седмици оглавява всички европейски музикални класации.
През 2010 година Нана издаде нов албум, озаглавен "Stand Up!".


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *