Рая: Пауло Куелю е любим автор не само на манекенките

|
Рая е водеща на музикалното предаване “5 от 5”, което се излъчва всяка събота от 21 ч. по сателитен канал “България”. Всяка седмица гостува по една музикална звезда от поп и поп фолка. Предаването има 2 музикални класации - за поп и поп фолк музика. Всеки може да гласува на www.5ot5.com.
Рая е родена на 29 юни 1985 година в София като Ралица Георгиева Михова.
 
Рая, ти си водеща на музикално предаване. Какви книги четеш?
Аз освен водеща съм и студентка специалност “Икономика и маркетинг”, също така съм модел. Животът ми в момента е изключително динамичен и понякога доста напрегнат и трудно намирам време да отделя за любимите си книги. От малка много обичах да чета и често дори вечер под завивкитв се криех с интересна книга. Сега съм с четири диопъра късогледство и според мен моята слабост към книгите донякъде допринесе за тях! Това не ме спря да продължавам да откривам нови светове чрез книгите. Като по-малка много се увличах по-приключенски романи, намирах в библиотеката на баба много книжки на Агата Кристи и ги четях с доволство, а с моята най-близка приятелка вечер четяхме ужасите на Стивън Кинг.
Сега вкусът ми към книги се е изменил разбира се, напоследък ми харесва съвременната проза, разтоварват ме например книгите на Лорън Уайзбъргър.
Художествената литература също ми харесва, а откакто прочетох книгите на Дан Браун започнаха да ме интересуват и тайнствените трилъри, сега на дневен ред е “Историкът” на Елизабет Костова, доколкото знам вече превърнала се в бестселър.
Много ме впечатли и автобиографичната книга на невероятната Опра Уинфри.
Четеш ли литература в Интернет?
По скоро не! Ежедневно използвам интернет, но не ми доставя същото удоволствие да се взирам в монитора, а не да се отпусна с хубава книга в ръка! Да не говорим, че и без това достатъчно съм си навредила на зрението. Използвам сайтове, които ме осведомяват за новите книги излезли на пазара, възползвам се и от виртуалните библиотеки, но в случаите когато имам необходимост от информация свързана с обученето ми. Изключително удобен и бърз начин да намериш нужната ти информация.
Преди време имаше дискусия дали мишката ще изяде книжката, мислиш ли, че МР3-ките ще изядат дисковете и аудио касетите?
Както все още се ценят хубавите книги и мишката не успя да изяде книжката, така смятам че ще останат и дисковете. Сега един нов албум може да бъде представен много по-качествено, освен музикалния диск има и мултимедиен и удоволствието от закупеният продукт е още по-пълно и голямо.От развитието на новите технологии има и много позитиви, но не смятам, че могат да заменят удоволствието от един оригинален албум на диск.
Фолк певците четат ли книги?
Искрено казано нямам лични наблюдения.
Напоследък много музикални звезди издадоха книги – Ваня Щерева, Графа, Азис... Не се ли продават книгите заради скандалната им слава?
Доколкото знам книгата на Ваня Щерева наистина е интересна, различна и заслужава да се прочете и не мисля, че разчита само на досегашната си медийна популярност!
Азис е изградил целия си имидж на провокацията и скандала и е нормално и за книгата му да се очаква да е продаваема именно заради това.
От звездите, които са ти гостували, има ли някой, който те е впечатлил с ерудиция и познаване на литературата?
Да наистина силно ме впечатлиха дует “Каризма”! Проведохме един философски и дълбок разговор, те цитираха любими свои автори. Моето мнение е, че те и с продуктите които представят на пазара изразяат своята духовност и ерудиция, което е рядко срещано!
Пауло Куелю е любимият автор на много манекенки у нас. Защо си падат толков по него?
Според мен Пауло Куелю е любим автор не само на манекенките, а и на повечето хора, които четат качествена литература. Той е един от най-четените и най-влиятелните автори днес и това не е само мое мнение.
Самата ти си бивш модел, коя е твоята любима книга?
Любим ми е един сборник с разкази на Алберто Моравия, както и “Край река Пиедра седнах и заплаках” и “11-минути” на Пауло Куелю, защото наистина е изключителен писател.
Това са два мои любими цитата от книги на Куелю, които мисля, че биха харесали не само на манекенки, а и на всеки, който би могъл да ги разбере:
"Ако твоето минало не те удовлетворява, забрави го. Измисли нова история за живота си и повярвай в нея. Съ­средоточи се само върху моментите, в които си постигал желанията си, и тази сила ще ти помогне да получиш това, което искаш.” (Пауло Куелю)
“Мъдрият е мъдър, защото обича. А глупавият е глупав, защото си мисли, че може да разбере какво е любовта.” (Паулу Коелю)
 

Интервюто взе Десислава ТодороваКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *