Резултати от конкурса на издателство “Квазар”

|
На 19 декември 2004 г. в рамките на Коледния панаир на книгата бяха обявени лауреатите от третия ежегоден конкурс на издателство "Квазар" за български фантастични разкази и романи.
Конкурсът няма ограничаващи условия за пол, възраст и брой изпратени произведения. Освен получилите награди, организаторите номинират за публикуване и произведенията, получили високи оценки от журито, но не заели призовите места.
В категория "Разказ" първа награда се присъди на Григор Гачев за разказа "Царството на сънищата", втора награда - на тандема Йоан Владимир и Кира Валери за разказа "Семеен занаят" и трета награда - на Антон Донев за разказа "Контакт". Поощрителните награди са за "Наздраве" (Антон Донев), "Червени залези на Рея" (Красимир Крумов) и "Вал от нашата улица" (Лили Спасова).
При романите първата награда е за Мартин Петров с "Те не вярват в приказки". На второ и трето място са съответно Екатерина Минкова със "Завръщане във Фифлия" и Боян Калинов с "Игра на разум".
Тази година, в сравнение с предишната, има повече участници, а по всеобщо мнение качеството на разказите е по-добро, което говори за положително развитие на конкурса.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *