„Рейдиохед” предоставят своя песен за телевизионен клип на WWF в България

|
Британската рокгрупа „Рейдиохед” предостави безвъзмездно своя песен за кампанията за климатичните промени в България на международната природозащитна организация WWF. Фрагмент от песента “I Will” е използвано в телевизионния клип, който вече може да се види в ефира на медийните партньори на кампанията.

„Рейдиохед” са сред рок изпълнителите, които мислят за опазването на природата и промените в климата. Те се отказаха от участие в турнета, докато не се намери достатъчно сериозен начин за компенсиране на емисиите парникови газове, които се излъчват при тяхното осъществяване.
Освен телевизионен, е подготвен и радио клип, които насочват общественото внимание към промените в климата. Клиповете могат да бъдат видени и чути в българската интернет страница на WWF – >wwf.bg. Там е описана причината за промените в климата, какво се случва заради тях и какво може да направи всеки човек, за да ги ограничи.
Спирането на осветлението, когато излизаш от стаята, може и да не изглежда голямо геройство, но спестява електроенергия. Тя често е произведена от топлоелектрически централи, които отделят въглероден диоксид, обясняват от WWF.
„Климатичните аномалии се случват тук и сега. Можем да ги спрем”, е основният мотив в кампанията на WWF. Тя е разработена про боно от рекламната агенция «Огилви енд Мейда София» и е подкрепена безвъзмездно от над 50 български медии и партньори.
 

По материали на WWF България



Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *