Репетициите на Софийска филхармония за концерта на Стинг вече започнаха

|
Остават броени дни до най-вълнуващото музикално събитие на това лято, което хилядите меломани очакват с огромно нетърпение – концертът на Стинг на 7 юни в София, част от "Symphonicity Tour 2011".

Преди броени дни стана ясно, че Стинг ще се срещне с 10 от най-верните си български фенове, които ще бъдат избрани измежду участниците в три игри, които ще се проведат в "Нова телевизия" и радиостанциите "Стар FM" и "FM +" - основните медийни партньори на София Мюзик Ентерпрайсис за това събитие.
Печелившите ще имат изключителната възможност да се срещнат на живо с голямата звезда броени часове преди той да излезе на сцената на стадион „Георги Аспарухов”, да разменят по няколко думи с любимия си музикант и да се снимат с него.

Техническата подготовката за събитието ще започне с пълна сила на 4 юни, събота. За стриктното изпълнение на всички детайли, касаещи озвучаването, осветлението и техническите съоръжения, които са идентични за цялото турне, ще се погрижат чуждестранни специалисти, които ще бъдат подпомагани от нашите местни екипи от професионалисти.

За информация на многобройните фенове, ограничено количество билети на цени само от 100 и 150 лв. могат да бъдат закупени от касите на Тиктпро и неговите партньори, както и онлайн на www.ticketpro.bg

Във всеки един от градове, част от "Symphonicity Tour 2011", седмици преди датата на съответния концерт са предвидени репетиции на симфоничните оркестри, които ще бъдат водени от едни от най-изявените съвременни диригенти. Вчера в зала България започнаха и репетициите на Софийската филхармония. Те се провеждат от един от най-талантливите млади американски диригенти - Челси Типтън. Въпреки дългия и уморителен полет, маестрото вложи максимална енергия и емоция в първият ден на репетициите, които продължиха повече от шест часа. Маестро Типтън сподели, че изпитва изключителна лекота в работата си с нашия оркестър.
Тези репетиции включват и подготовката на родните музиканти за първата им среща със Стинг и младата диригентка Сара Хикс на концерта им в Букурещ, ден преди този в София.

Сара Хикс ще пристигне у нас в деня на концерта. Младата дама е първата жена диригент на Симфоничния оркестър на Минесота и ще дирижира по време на цялата европейска част на "Symphonicity Tour 2011".
 

По материали на София Мюзик Ентърпрайсис
Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *