Рик Уейкман и Кийт Емерсън ще свирят в Пловдив през есента

|
В рамките на ежегодния Есенен салон на изкуствата, Пловдив 2008, ще се проведат две големи музикални събития - концертите на Рик Уейкман и Кийт Емерсън.
Концертът на знаменития кийбордист на прогресив рок бандата “Йес” - Рик Уейкман, който ще свири съвместно с оркестъра и хора на Оперно филхармонично дружество, Пловдив, е на 1 септември 2008 г. (понеделник) в Концертна зала, Пловдив. Другата легенда - Кийт Емерсън, пианист на неповторимите
“Емерсън, Лейк & Палмър”, ще дойде със соловия си проект "Кийт Емерсън бенд" на 7 септември 2008 г. (понеделник) в Античен театър, Пловдив.
Билетите за концерта на Рик Уейкман ще бъдат на цена от 50 лв., а за концерта на "Кийт Емерсън бенд" - на цени от 20 до 40 лв. и могат да бъдат закупени от Билете център на НДК в София, онлайн на адрес www.ticketpro.bg, касите на Тикетпро България и в магазините Вижън (София), Саунд гардън (Бургас), Млад техник (Сливен), Медуза (Велико Търново), Рок шоп и Мюзик център (Пловдив). Продажбите стартират на 10 юни 2008 г. (вторник.)
С концерта на Рик Уейкман всъщност ще се открие Фестивалът „Есенен салон на изкуствата”. Знаменитият музикант ще изпълни своите композиции под съпровода на музикантите от Пловдивския Симфоничен Оркестър и хор от 36 души.
Кийт Емерсън ще пристигне в България с настоящата си група, чиито членове са китаристът Марк Бонила, работил със знаменитости като Стив Вай, Глен Хюз, Франк Заппа; басистът Фил Уилямс, партнирал на звезди като Тони Хадли, Ким Уайлд, Рик Уейкмън и барабанистът Пит Райли, работил със световно известните Моторхед, Република, Морнигтън Локър, Джо Хъбард.
Есенният салон на изкуствата предоставя богата програма, която продължава до края на месец ноември и включва изложби, концерти, театрални и кинофестивали.
 

По материали на София мюзик ентърпрайсис
Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *